De astăzi începe admiterea la universitățile din Republica Moldova

Imagine simbol, sursa zdg.md

Astăzi începe admiterea la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Candidații la studii de licență vor depune dosarele pe platforma eadmitere.gov.md în două tururi: 22 – 31 iulie (sesiunea de bază) și 10 – 14 august (sesiunea suplimentară). Cei care doresc să facă studii de masterat sau doctorat vor depune dosarele fizic la universități, scrie radiomoldova.md.

În acest an 16 instituții de învățământ superior vor desfășura concursuri de admitere la peste 200 de specialități și programe de studii.

În total, universitățile din Republica Moldova vor propune 8 697 de locuri bugetare, la licență, master, rezidențiat și secundariat clinic.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a precizat că platforma eAdmitere.gov.md s-ar putea confrunta cu dificultăți de funcționare în primele zile de recepționare a dosarelor pentru admiterea elevilor în instituțiile de învățământ superior.

Precizăm că, Sistemul informațional unificat e-Admitere a implicat cheltuieli de peste 790 de mii de dolari, fonduri alocate de Ministerul Educației și Cercetării prin intermediul proiectului „Învățământul superior din Moldova”, finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Expresul.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *