Cum să prevenim furturile din locuințe și automobile în perioada estivală

Sursa foto: Provincial.md

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a venit cu unele recomandări pentru a preveni furturile din locuințe și automobile în perioada estivală. Astfel, proprietarii locuințelor sunt îndemnați să asigure casele cu sisteme de supraveghere video, iar uşile cu sisteme de închidere trainice, informează moldpres.md.

Ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a subliniat că, în cazul în care locuințele sunt la parter sau la sol, este necesar ca la geamuri să fie amplasate gratii. Totodată, în cazul în care a fost pierdută cheia de la casă, este necesară înlocuirea întregului sistem de închidere.

„Nu este recomandat să faceți publică plecarea de acasă pe rețelele de socializare. În perioada lipsei îndelungate de acasă, rugați pe cineva apropiat să colecteze facturile, pentru a nu crea suspiciuni infractorilor. Rugați vecinii să supravegheze locuinţa în timpul lipsei de acasă. Atunci când observi persoane străine în preajma blocului, nu ezita să întrebi pe cine caută, aceste întrebări îi descurajează pe rău-făcători. Folosiți interfonul cu atenție și permiteți doar persoanelor cunoscute să intre în scara blocului. Nu deschideți uşa necunoscuţilor, indiferent cine pretind a fi. Instruiți copiii să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent cum motivează prezența lor”, a spus Mariana Bețivu.

De asemenea, în cazul lipsei îndelungate, este important să parcați autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate pentru a fi în siguranță.

„Nu lăsați la vedere obiecte de preț – bani, genți, telefoane, sisteme GPS, întrucât aceste bunuri tentează hoții să comită infracțiuni. Dotați automobilul cu un sistem de alarmă performant. Respectarea acestor măsuri de precauție vă pot proteja de pericolele și riscurile de a deveni victima unei infracțiuni materiale”, a subliniat Mariana Bețivu.

În situații ce necesită intervenții, cetățenii sunt îndemnați să contacteze poliția la 112.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *