Colțișorul American din Ungheni a sărbătorit 20 de ani de activitate

Timp de două decenii, Colțișorul American din cadrul Bibliotecii Publice Raionale „Dimitrie Cantemir” din Ungheni continuă să ofere resurse educaționale, programe culturale și oportunități de dezvoltare pentru tinerii din Ungheni.

Astfel, împliniind 20 de ani de activitate, pe 16 iulie, la Colțișorul American a fost organizat un eveniment de amploare, la care au participat voluntari, autorități publice locale, dar și oaspeți de onoare. „Acest moment marchează nu doar 20 de ani plini de activități, ci și un angajament constant față de valorile educației, culturii și colaborării internaționale. Timp de 20 de ani, American Corner a devenit un pilon esențial pentru comunitatea ungheneană. Prin intermediul programelor și activităților oferite, am reușit să aducem la bibliotecă o parte din spiritul american, să promovăm valorile democrației, libertății și egalității. Privind spre viitor, ne angajăm să continuăm această misiune cu aceeași pasiune și dedicare”, a declarat, pentru început, Cristina Turcu, coordonatoarea Colțișorului American.

În aceeași ordine de idei, voluntarii Colțișorului American au împărtășit din experiența pe care au acumulat-o de-a lungul timpului. „Suntem mândri să facem parte din această comunitate minunată. American Corner, prin intermediul programului de voluntariat pe care-l oferă, a devenit o adevărată mândrie pentru municipiul nostru. Voluntarii au depus maximum efort pentru a ne promova nu doar pe plan intern, dar și la nivel internațional. American Corner ne-a motivat să ne schimbăm percepția asupra lumii și să încercăm lucruri noi. Cu ajutorul acestui colțișor, am descoperit programul FLEX și am avut oportunitatea să ajung în America. Am realizat câte beneficii ne oferă nouă, tinerilor. Noi, voluntarii, suntem motorul care pune în mișcare acest program și, an de an, promovăm și creștem împreună”, a menționat Valeria Martîniuc, una dintre foștii voluntari.

La eveniment a fost prezentă și Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău. După partea oficială, dânsa a avut o întâlnire cu actualii, dar și foștii voluntari ai Colțișorului American. „Spațiile americane sunt surse importante de informații despre SUA. În acest sens, invităm pe toți să beneficieze de resursele și oportunitățile oferite de American Corner”, a venit ea cu un îndemn către ungheneni.

De menționaat că American Corner Ungheni este unul din cele peste 600 de spații americane. Deschis oficial în 2004, acesta este rezultatul unui parteneriat între Ambasada SUA și Biblioteca „Dimitrie Cantemir”. Toate programele oferite sunt gratuite pentru membrii comunității.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *