Agenții economici vor fi obligați să instaleze terminale de plată fără numerar

Imagine: incaso.md

Agenții economici sunt obligați să instaleze terminale de plată fără numerar în subdiviziunile în care veniturile anuale din vânzări depășesc suma de 500 de mii de lei. În caz contrar, aceștia vor plăti amenzi de la 4 mii la 15 mii de lei. Aceasta este doar una dintre propunerile aprobate de Guvern la Legea cu privire la politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025, scrie agora.md. 

Întreprinderile, instituţiile şi organizaţiile care efectuează plăţi în numerar în sumă ce depăşeşte cumulativ plafonul lunar de 100 de mii de lei vor fi sancționate. Pentru fiecare caz de nerespectare a prevederilor, agenții economici vor primi amenzi de la 4 mii la 6 mii de lei.

Pentru neconformare în termen de 30 de zile de la aducerea la cunoștința a sancțiunii, va fi aplicată o nouă amendă în mărime de la 5 mii la 15 mii de lei. Controlul respectării prevederilor se efectuează de către Serviciul Fiscal de Stat.

În acest sens, a fost modificată Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi. Propunerile au fost aprobate de Guvern și urmează să fie dezbătute și votate în Legislativ.

 Noua lege stabilește extinderea autonomiei financiare a autorităților locale prin oferirea dreptului de majorare a impozitului pe bunuri imobiliare și a impozitului funciar cu până la 300% pentru clădirile și terenurile intravilane neîngrijite, precum și pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutivi.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *