Zeci de elevi de la Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din Ungheni au finalizat cu brio cei patru ani de studii

Emoții, zâmbete, multe clipe de fericire și amintiri de neuitat. Aceste sentimente i-a însoțit pe elevii absolvenți și pe profesorii lor de la Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din Ungheni, la ceremonia de absolvire.

40 de tineri talentați au obținut, în acest an, diplomele de absolvire, fiind marcat printr-un eveniment special. Inițial, evenimentul era planificat să fie desfășurat în Parcul „Micul Cluj”, însă condițiile meteo nu au permis aceast lucru, fiind organizat în Sala mică a Palatului de Cultură Ungheni.

„Felicit acești absolvenți minunați care, timp de patru ani, i-am văzut personal muncind și depunând mult efort în lucrările lor. Le doresc absolvenților, ca pe viitor, să rămână ca acea paletă în care mereu au găsit pata de culoare potrivită, pentru a lăsa o amprentă și a da o nouă viață lucrurilor”, a menționat Cristina Dragomir, directoarea Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, după care continuă: „De asemenea, aduc sincere felicitări profesorilor care au stat la baza dezvoltării fiecărui copil, au avut multă răbdare pentru a-i asculta și învăța pe fiecare în parte, pentru a-i îndruma spre atingerea performanțelor”, a mai menționat ea.

În premieră, au fost înmânate, la final de an, burse de excelență celor mai buni elevi. Datorită rezultatelor remarcabile obținute și implicării elevilor în diferite activități extrașcolare, precum la concursuri municipale, raionale, republicane, cât prin realizarea expozițiilor personale și de grup, Cristina Dragomir, directoarea școlii, a venit cu inițiativa de a susține, împreună cu autoritățile publice locale, asociații obștești, instituții publice, persoane fizice, tinerii artiști, prin înmânarea bursei de excelență, în valoare de 1800 de lei. Aceasta va acoperi taxa de școlarizare pentru anul de studiu 2024 – 2025. „Scopul este de a motiva și a aprecia noile generații de artiști. Mulțumim tuturor celor implicați că ați dat curs acestei inițiative, iar 12 elevi vor fi susținuți și motivați în noul an de studii”, spune ea.

Vitalie Vrabie, primarul municipiului Ungheni a felicitat elevii, profesorii și părinții care au fost alături de absolvenți, oferind o bursă de excelență unei eleve, care s-a remarcat prin rezultate deosebite. „Ei au realizat multe în cei patru ani de studiu și au demonstrat că pot face o muncă calitativă și, cel mai important e, că se dedică cu multă pasiune picturii. La rându-mi, felicit toți absolvenții pentru faptul că au reușit și au rezistat pe parcursul anilor de studii. Sperăm că vom auzi numele lor și, vom admira și ne vom mândri cu picturile și realizările lor”, a menționat în discursul său primarul.

Absolvenții Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” au urcat alături de profesorii lor pe scenă, fiindu-le înmânate diplomele mult așteptate.

„Visul meu era să pictez, așa că m-am înscris la școală și, pas cu pas, am făcut ca visul meu să devină realitate. Sunt foarte bucuroasă că am realizat ce mi-am propus, iar acei 4 ani au fost cei mai frumoși și cei mai deosebiți ani. A fost o perioadă în care am învățat multe, am legat noi prieteni, iar profesorii au avut răbdarea să-mi explice și să mă ghideze pe acest drum, m-au ajutat să mă descopăr. Mă simt foarte specială pentru că mi s-a acordat și bursa de excelență și voi avea ocazia, ca și în noul an de studii, să-mi dezvolt abilitățile în pictură și să continui în același ritm”, spune Beatrice Iacobenco, absolventă.

„Pictura a fost și este o parte importantă din viața mea. De când am pus mâna pe pensulă, am știut că asta este ceea ce îmi place să fac și ceea ce voi face în continuare. În acești patru ani am reușit să  învăț multe. Pot spune că m-am dezvoltat, am reușit să învăț și să cunosc mai multe tehnici în pictură. Profesorii au avut un aport deosebit la descoperirea propriului meu stil în artă”, spune și Gabriela Timofti.

Iar Antonina Cebotari, profesoară la Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” spune că în decursul celor patru ani de studii, elevii au devenit cu toții parte a unei mari familii. „Am trecut împreună prin foarte multe încercări, însă mereu am împărțit atât bucuriile și succesele, cât și greutățile. Uneori, se mai supărau pe mine pentru că eram mai exigentă sau le făceam anumite observații. Însă, în timp, am reușit să ne clădim o relație frumoasă, bazată pe înțelegere și susținere. Îmi vine foarte greu să mă despart de ei, fiecare din ei mi-a intrat în suflet. Le-am văzut străduințele, i-am văzut cum au evoluat și ceea ce mă bucură e faptul că, mulți dintre ei își vor continua studiile în domeniul artei”, accentuează profesoara.

Reamintim că, în anul 2023 s-au împlinit 55 de ani de la fondarea Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din Ungheni, timp în care au fost educați și învățați să iubească și să promoveze frumosul peste 1500 de copii.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *