Utilizarea telefoanelor mobile de către elevi în timpul orelor ar putea fi interzisă

Imagine simbol, sursa: printesaurbana.ro

Începând cu luna septembrie 2024, elevii din școlile din Republica Moldova ar putea fi supuși unor noi reguli privind utilizarea telefoanelor mobile în timpul lecțiilor. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că se lucrează la un regulament care va clarifica utilizarea telefoanelor, responsabilitatea pentru acestea și modalitatea de returnare.

Pe 4 iunie 2024, Ministerul a lansat un chestionar pentru a colecta părerile elevilor, părinților și profesorilor despre utilizarea telefoanelor mobile în școli. Ministrul Perciun a declarat că chestionarul a generat un interes mare, fiind completat de 12.953 de persoane. Rezultatele arată că 78% dintre respondenți consideră necesară reglementarea utilizării telefoanelor, în timp ce 18,4% susțin accesul neîngrădit al copiilor la telefoane, iar 2,9% au oferit alte răspunsuri.

„Urmează să reglementăm utilizarea. Ne așteptăm că va fi din septembrie. Există deja un grup de lucru cu care ne întrunim și discutăm care ar fi acel regulament care să seteze la nivel național acele reguli clare cu privire la telefoane, spus ministrul educației, Dan Perciun.

Mai mult, Perciun susține că reglementarea utilizării telefoanelor mobile deja este aplicată de sine stătător în mai multe școli din țară și este o practică tot mai acceptată la nivel internațional.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *