Rezultatele la examenele de bacalaureat vor fi anunțate pe 27 iunie

Mâine, 27 iunie, va fi ziua în care absolvenții de liceu își vor putea afla rezultatele la examenele de bacalaureat. Acestea vor fi afișate în centrele de bac și pe o platformă web unde fiecare candidat își va putea vedea, online, notele obținute și testele verificate la adresa bac.gov.md în baza unei parole oferite de instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

Absolvenții care nu sunt de acord cu notele pot depune contestații în zilele de 27 și 28 iunie în centrele de bacalaureat, între orele 9:00–18:00, transmite moldpres.md.  

Comisia Națională de Examene (CNE) a aprobat astăzi constituirea Comisiilor Republicane de Examinare a Contestațiilor pentru sesiunea de bacalaureat iunie 2024. În total, vor activa 18 comisii de examinare a contestațiilor, în care vor fi încadrați circa 220 de profesori evaluatori. Toate cadrele didactice au participat la cursuri de formare organizate de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

De asemenea, CNE a aprobat constituirea a două Centre Republicane de Examinare a Contestațiilor în municipiul Chișinău. Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate, după examinarea contestațiilor, la data de 4 iulie, în Centrele de Bacalaureat.

Sesiunea de bază de bacalaureat 2024 s-a desfășurat în perioada 4-21 iunie, în 93 de centre din întreaga țară. La aceasta au participat în total peste 18.000 de candidați.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *