La Nișcani a fost amenajat un spațiu modern pentru odihnă și agrement

Grație Programului Național „Satul european”, în centrul localității a fost construită o Estradă de vară și amenajat terenul adiacent. Zona de agrement a fost dotată cu echipamente, inclusiv sportive. Totodată, a fost construit un stadion cu terenuri de volei, baschet, handbal și fitness. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii. De acest spațiu vor beneficia circa 1900 de locuitori ai satului Nișcani, dar și din satele din împrejurimi.

Potrivit primarului Petru Sorici, Estrada de vară va fi folosită ca loc de desfășurare a tuturor activităților cultural-artistice, în condițiile în care satul nu are casă de cultură. Totodată, aici urmează să se desfășoare concursuri și festivaluri raionale, precum și târguri ale meșterilor populari din regiune.

„Această zonă nou construită aduce un suflu proaspăt localității și conferă un aspect autentic european. Mă bucur să văd seara, inclusiv în zilele de odihnă copii cu părinții lor, cupluri tinere și chiar vârstnici care se plimbă, joacă baschet, volei, handbal, sau fac exerciții la aparate. Acest lucru îmi dă speranța că satul va rămâne viu și populat în continuare”, spune primarul.

Valoarea totală a proiectului din Nișcani se ridică la circa 2,985 milioane de lei. Cu o contribuție de 27 de mii a venit și comunitatea.

Banii au fost alocați de Guvernul Republicii Moldova, prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Până în prezent, în cadrul Programului Național „Satul European”, ediția 1, au fost finalizate 416 proiecte din totalul de 496 aprobate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *