Concursul regional „Cel mai bun în meseria Tencuitor/Zugrav” s-a desfășurat, din nou, la Școala Profesională din Ungheni, după o pauză de cinci ani

Tradiția concursului „Cel mai bun în meseria Tencuitor/ Zugrav”, desfășurat de Școala Profesională Ungheni, a fost reluată după o pauză de aproape cinci ani. În acest an, concursul a reunit participanți din cinci școli profesionale din orașele Ungheni, Orhei, Hîncești, Bălți și Chișinău.

Cei mai buni elevi în aceste meserii s-au angajat într-o competiție serioasă. Timp de două zile, ei au avut ocazia să-și demonstreze abilitățile practice și competențele acumulate în domeniul tencuirii și zugrăvelii, pe parcursul anilor de studii. Ei au fost supuși atât la proba teoretică, cât și practică.

Ediția din acest an a concursului a fost posibilă datorită sprijinului acordat de o companie de materiale de construcții din Bălți, care nu numai că a oferit materiale necesare pentru desfășurarea concursului, dar a și furnizat suport metodologic. Astfel, câteva clase de studii de la Școala Profesională Ungheni și-au schimbat aspectul în urma concursului „Cel mai bun în meseria Tencuitor/Zugrav”.

„Am rămas destul de mulțumit de rezultatul celor două zile. Elevii au căpătat, în primul rând, experiență, ceea ce îi va forma pe ei ca și specialiști. Mi-a plăcut să colaborez cu elevii care au participat la concurs, dar și cu maiștrii instructori care pregătesc acești elevi”, spune Vitalie Mîsev, reprezentant al companiei de construcții, dar și cel care s-a implicat și a oferit suport metodologic și practic în cadrul concursului.

Astfel, în urma rezultatelor obținute în cadrul celor două zile, locul I la acest concurs a obținut Școala Profesională Nr.1 din Bălți. Participanții au primit un premiu de 5 mii de lei, un voucher în valoare de 20 de mii de lei pentru a procura materiale de construcție, dar și o diplomă.

„Concursul a decurs foarte bine. În calitate de maistru sunt foarte mulțumită de rezultatele elevilor, mai ales că am muncit cu ei timp de trei ani și culeg roadele. I-am pregătit atât din punct de vedere moral, teoretic și practic, dar și cu instrumentele necesare”, spune Tatiana Nechifor, maistru instructor la Școala Profesională Nr. 1 din Bălți.

Locul II l-a obținut Școala Profesională din Hîncești. Aceștia au fost remunerați cu 4 mii de lei și un certificat în valoare de 15 mii de lei pentru procurarea materialelor de construcție. „Prima zi a fost foarte grea. După încheierea primei zile, sincer, nici nu am sperat să obținem un astfel de rezultat. Emoțiile au fost prezente, însă finalul celei de-a doua zile ne-a adus vești îmbucurătoare. Atât pentru elevi, cât și pentru mine este un lucru foarte important”, spune și Maria Lipnevici, maistru instructor la Școala Profesională Hîncești.

Iar locul III i-a revenit Școlii Profesionale din Ungheni, fiind și ei remunerați cu un premiu bănesc și un certificat pentru procurarea materialelor de construcții. „Cele două zile au fost cu emoții mari, ne-am pregătit, dar asta e. Oricum, suntem muțumiți și, cel mai important e faptul că am participat, elevii s-au descurcat și au căpătat experiență”, spune Lucia Popa, maistru instructor la grupa de zugravi, Școala Profesională din Ungheni.

Cei din Chișinău și Orhei au primit diplome de participare și câte un certificat în valoare de 10 mii de lei pentru procurarea materialelor de construcție.

„Suntem bucuroși de faptul că am ajuns la finalul concursului și cel mai important, elevii și-au văzut rodul muncii lor. A fost o provocare atât pentru Școala Profesională din Ungheni, cât și pentru participanți. Munca care a fost depusă de către maiștrii instructori ai școlilor profesionale implicate este remunerată prin credite profesionale. Sperăm că acest început al concursului să fie continuat și anul viitor, astfel încât acesta să ia o altă amploare și să fie organizat deja la nivel național, nu doar regional”, a spus la final, Veronica Talpă, directoarea Școlii Profesionale Ungheni.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *