Certificatele de înmatriculare vor putea fi obținute în regim de urgență

Imagine simbol, sursa: hotnews.ro

Certificatele de înmatriculare vor putea fi obținute în regim de urgență anunțul a fost făcut de către reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP). Astfel va avea loc lărgirea spectrului serviciilor prestate prin lansarea proiectului de eliberare a certificatului de înmatriculare a vehiculului în ziua adresării pentru subdiviziunile din municipiul Chișinău și în termen de 3 zile lucrătoare pentru subdiviziunile teritoriale din țară.

Termenul de eliberare a certificatului de înmatriculare s-a redus pentru toate subdiviziunile de înmatriculare a transportului din Chișinău de la 24 ore la „în ziua adresării”, iar în subdiviziunile din țară de la 5 zile la 3 zile.

Anterior, eliberarea certificatului de înmatriculare în ziua adresării era posibilă doar prin intermediul unei singure subdiviziuni din mun. Chișinău. Informația statistică privind eliberarea certificatelor de înmatriculare a vehiculului:

  • în anul 2023 au fost eliberate 182660 de certificate.
  • în anul 2024 (primele 5 luni) au fost eliberate 67983 de certificate.

Procedura de înmatriculare a automobilelor a fost simplificată. Potrivit ASP, pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu, un șir de acte nu mai sunt obligatorii, iar accesul la documentele disponibile pe platforma MConnect a fost extins.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *