Ce opțiuni de odihnă au copiii și adolescenții din raionul Călărași

Imagine: Cristina Lozinschi/Facebook

La Călărași, în perioada estivală, își va deschide ușile pentru copii și adolescenți, ca în fiecare an, tabăra „Romanița” de la Oricova. Aici vor fi organizate patru ture, în fiecare tură se vor odihni câte 100 de copii. Primul tur va începe pe 8 iunie, cel de-al doilea – pe 20 iunie, al treilea – 2 iulie și al patrulea tur – pe 14 iulie. Prețul unui bilet pentru tabăra „Romanița” este de 350 de lei. Și aici, 25% din totalul biletelor de odihnă se vor acorda gratuit – pentru diverse categorii de copii, începând cu olimpici și terminând cu cei care provin din familii su o situație materială mai problematică.

Totodată, la Călărași se va deschide și o tabără cu sejur de zi la Școala Primară Călărași, filială a taberei „Romanița”. Prețul pentru o zi va fi de 120 de lei. Și, de asemenea, vor fi organizate tabere și în orașele înfrățite cu raionul Călărași. În cazul acesta, părinții copiilor care care vor fi selectați pentru odihna în aceste orașe, vor trebuie să achite 60% din cheltuielile de călătorie a copiilor.

Pentru organizarea odihnei de vară a copiilor în 2024, sunt prevăzute mijloace financiare în mărime de 1847,2 mii lei din bugetul de stat și 384,6 mii lie din contul mijloacelor colectate.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *