Republica Moldova a semnat primul parteneriat pentru securitate și apărare cu Uniunea Europeană

Sursa: ipre.md

Un Parteneriat de Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost semnat ieri, 21 mai, la Bruxelles. Documentul a fost semnat de Prim-ministrul Dorin Recean și vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles, comunică moldpres.md.

Republica Moldova este prima țară care beneficiază de un astfel de parteneriat cu Uniunea Europeană.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a salutat semnarea Parteneriatului de Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, calificând evenimentul ca „unul dintre pașii importanți în contextul angajamentului țării noastre de aderare la UE”.

“Vom continua eforturile noastre în această direcție, astfel încât Republica Moldova să devină o țară mai prosperă și mai rezistentă la provocările actuale”, a opinat Nosatîi.

În contextul semnării documentului, Premierul Dorin Recean a menționat că astfel va fi sporită alinierea țării noastre la Politica Externă și de Securitate Comună a UE, va fi consolidată asistența pentru sectorul apărării prin intermediul Instrumentului European pentru Pace, iar Republica Moldova va contribui mai activ la pacea și securitatea europeană.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *