O echipă de paramedici din Cornești a fost agresată de un cetățean în stare de ebrietate

Imagine simbol

Caz șocant la Bumbăta. O echipă de paramedici a fost agresată de către un cetățean în stare de ebrietate. Întâmplarea a avut loc pe 13 mai, atunci când o echipă a punctului de asistență medicală urgentă (PAMU) din Cornești, a primit o solicitare pentru acordarea asistenței medicale urgente unui bărbat de 35 de ani din satul Bumbăta pe motivul – stare de ebrietate.

Potrivit informațiilor, la  fața locului, echipa de paramedici a constatat că bărbatul împreună cu un amic de pahar erau în stare de ebrietate. În timpul examinării, spontan, prietenul pacientului neîntemeiat a devenit agresiv, având un comportament neadecvat față de membrii echipei AMU. Acesta i-a încuiat în casă, i-a înregistrat video pe fiecare, amenințându-i și agresându-i verbal.

”Din fericire, echipa de paramedici a reușit să preia legătura cu medicul superior al Dispeceratului comun de urgență al Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), care a solicitat ajutorul poliției. Echipajul de poliție a sosit în scurt timp, iar organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului. Menționăm faptul că acest caz putea avea o tentă negativă cu un final tragic” scriu pe rețelele sociale reprezentanții Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească(CNAMUP).

În acest context, CNAMUP condamnă orice act de bullying, agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc meseria cu profesionalism, devotament, empatie și cu dăruire de sine persoanelor cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvând viețile omenești.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *