Atenție, în mediul online circulă un nou tip de publicitate falsă

Imagine: Captură video

Pe site-urile cu filme piratate au apărut clipuri video în limba română, care promovează informații false și pretinse acțiuni care ar fi fost întreprinse în țara noastră instruirea militară a tinerilor. Acestea sunt înregistrări video publicitare, sponsorizate, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Aceste filmulețe publicitare fac parte dintr-o campanie de dezinformare, mai punctează Daniel Vodă.

În acestea este menționat că autoritățile planifică o serie de programe prin care să pregătească „tânara generație de eventualele atacuri ale inamicilor”. Una dintre acestea este că Ministerul Educației și Cercetării ar urma să deschidă o „tabără militar-turistică” destinată elevilor din clasele superioare, pentru a-i pregăti „să respingă atacurile inamice”. Guvernul Republica Moldova neagă că astfel de acțiuni ar fi întreprinse și sesizează că această informație est eun fals, scrie agora.md.

Totodată, pentru a se proteja de falsuri, cetățeniilor li se recomandă să instaleze extensii de blocare a reclamelor, cum ar fi AdGuard sau AdBlock. O altă măsură ar fi verificarea surselor informațiilor și raportarea conținutului fals.

„Consultați site-uri oficiale și de încredere înainte de a distribui astfel de știri. Dacă vedeți clipuri sau postări false, raportați-le pe platformele respective de socializare”, scrie Vodă.

Anterior, și Ministerul Apărării a raportat și sesizat un fals care circula în rândul cetățenilor. Este vorba de faptul că mai multe persoane au sesizat faptul că au primit o scrisoare semnată din numele Centrului Militar Teritorial Bălți, pretinse ordine de chemare la exerciții militare pentru rezerviști.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *