Sondaj. Câte partide vor intra în viitorul Parlament în cazul alegerilor anticipate

Patru partide politice ar accede în viitorul Parlament, în cazul alegerilor anticipate. Datele se regăsesc într-un sondaj prezentat de compania iData. Potrivit datelor prezentate, PAS ar acumula 36,3% din numărul respondenților deciși, în timp ce PSRM ar lua 20%. „Șansa” lui Șor este susținută de 18,8%, iar PCRM – de 7,6%, scrie deschide.md. 

Alte formațiuni nu ar trece de pragul de reprezentare de 5%. La distribuirea mandatelor, PAS ar obține 45 mandate, PSRM – 24 mandate, „Șansa” – 23 mandate, iar PCRM – 9 mandate.

Totodată, moldovenii au fost au întrebați dacă sunt de acord ca referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE) să se desfășoare în aceiași cu alegerile prezidențiale. Astfel, 43,9% din respondenți au declarat că nu sunt de acord, iar 43,0% – sunt de acord.

În cadrul aceluiași sondaj, 57,4% au declarat că sunt „pentru” aderarea la UE, iar 32,8% – „contra”. Indeciși sunt 9,8%.

De menționat că sondajul respectiv nu ia în calcul votul moldovenilor din diasporă și celor domiciliați în regiunea transnistreană.

Sondajul a fost realizat în perioada 18-24 martie pe un eșantion de 1131 respondenți. Marja de eroare este de +/- 3%.

 

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *