Cum scăpăm de cearcăne și de pungile sub ochi
Să ai cearcăne sub ochi probabil că nu e cea mai mare problemă pe care o ai. Însă, trebuie să recunoaștem că te fac să nu arăți că ești cea mai bună stare de sănătate. Uneori îți pot da și un aspect trist, deși nu suferi de vreo tristețe apăsătoare.
Cearcănele reprezintă acea zona de sub ochi care se caracterizează prin lipsa de volum sau prin pigmentare brună sau violacee.
Cert este că foarte multă lume suferă de cearcăne. Și asta poate fi din nenumărate cauze. Cele care nu se atenuează și le vezi tot acolo și în vacanțe au o cauză genetică, așa cum e cazul Clarei Bârsan care a scris despre tratamentul de umplere cearcăne care în sfârșit a funcționat pentru ea.
Pentru cazurile uzuale de formare de cearcăne sub ochi, poți experimenta oricare dintre remediile de mai jos recomandate de către doctori. Majoritatea sunt gratuite, iar tot ce e nevoie e să fii consecventă și să fii dispusă să reîncerci un nou remediu, scrie clinicamedlink.ro.
Descoperă secretul pentru cum să scapi de cearcăne sub ochi pe care nimeni nu ți-l spun
Dacă ai cearcăne de când te știi sau s-au accentuat odată cu trecerea anilor, poți încerca toate remediile naturiste din lună și din stele, căci acestea nu vor avea niciun efect. Tratamentele profesionale, făcute de dermatologi specializați sunt singura ta șansă reală. Și chiar și acestea nu îți garantează că vei scăpa de cearcăne definitiv. În realitate, este nevoie să reiei aceste tratamente după câteva luni sau ani.
Dacă ai cearcăne ocazional și vrei să încerci remedii naturiste, atunci, trebuie să te înarmezi cu răbdare pentru a avea rezultate și trebuie să fii dispusă să nu cedezi dacă un remediu nu are efect, ci să experimentezi. Doar așa vei vedea care dintre ele funcționează cel mai eficient pentru tine.
Urmează rutina în fiecare zi timp de 4 până la 6 săptămâni. Dacă după această perioadă de timp, încă nu vezi rezultatele dorite, recurge la un alt remediu. Doar așa vei descoperi dacă funcționează mai bine pentru a reduce acele nesuferite cearcăne sub ochi. Fie că sunt contrastante față de culoarea pielii tale sau sunt sub formă de pungi.
Cauze cearcăne:
Afecțiuni
Deşi cearcănele apar cel mai frecvent din cauza oboselii și unui stil de viață nesănătos, există şi alte cauze pentru cearcăne. Printre acestea se numără:
- rinita alergică sau alte tipuri de alergii;
- parazitoze;
- anemie;
- infecții precum sinuzite;
- afecțiuni ale tiroidei;
- congestie nazală;
- respiratul frecvent pe gură (din cauza polipilor nazali);
- răceli recurente;
- eczeme;
- expunerea la soare fără aplicarea de produse de protecție solară.
Genetică
Când ai cearcăne invariabil de cât de bine dormi și te hrănești, este posibil să ai cearcăne din cauze ereditare. Pielea din jurul ochilor este extrem de subțire și poate fi aproape transparentă. Nefiind un os care să susțină zona de sub ochi, aceasta poate să pară mai întunecată și mai retrasă față de obraji.
Îmbătrânire
O altă cauză a cearcănelor este procesul natural de îmbătrânire. Pe măsură ce îmbătrânești, vei pierde colagen și acid hialuronic, iar pielea din jurul ochilor se va subția. Asta poate face ca vasele de sânge de sub ochi să capete o culoare roşiatic-albastră mai proeminentă.
Cum să scapi de cearcăne renunțând la obiceiuri nesănătoase:
Limitează consumul de sare + bea mai multă apă.
Când corpul tău nu are suficientă apă, dar prea multă sare, poți să arăți și să te simți umflată. Pielea din jurul ochilor este deosebit de subțire și vulnerabilă la deshidratare. Când mănânci alimente cu mai multă sare decât este indicat și nu bei suficientă apă, corpul tău va avea un aspect deshidratat.
Dacă se întâmplă să consumi o masă sărată, contracarează efectele, bând mai multă apă.
Redu consumul de alcool.
Sarea este rea, dar nimic nu te deshidratează ca alcoolul. Îți amintești ultima mahmureală? De aceea, ochii tăi arată roșii și umflați a doua zi. Ori de câte ori este posibil, păstrează-ți cumpătul și nu bea mai mult de două pahare de alcool. Dacă ai băut ceva mai mult alcool, bea multă apă înainte de a merge la culcare. În plus, aplică o cremă de noapte sau o cremă hidratantă puternică în jurul ochilor după seară în care bei mai mult alcool.
Rutine pentru a scăpa de cele mai comune cearcăne.
Dacă te preocupă cum să scapi de cearcăne prin remedii naturale, la îndemână și necostisitoare, poți încerca aceste remedii:
1. Comprese reci
Aplică o compresă rece timp de aproximativ 10 minute ideal și dimineața, și seara. Dacă ai o mască pe care o poți păstra în frigider, folosește-o de două ori pe zi. Este mai comod și-ți va lua mai puțin timp în felul acesta. Asigură-te totuși că o păstrezi curată și o speli bine cu săpun de câteva ori pe săptămână.
2. Castraveți
Toate am văzut femei folosind felii de castraveți la televizor și în filme. Dar funcționează cu adevărat pentru cearcăne sub ochi? Pentru cearcănele trecătoare, castraveții au proprietăți de iluminare a pielii. Sunt și ușor astringenți, așa că merită să încerci. Pentru cel mai bun efect, încearcă această metodă de două ori pe zi. Taie un castravete proaspăt în felii groase și apoi pune-le în frigider pentru 30 de minute. Apoi, stai 10 minute pe zona unde ai cearcăne sub ochi. După clătește zona ochilor cu apă caldă (nu fierbinte).
3. Suc de castraveți + suc de lămâie
Dacă feliile de castraveți nu funcționează pentru tine, încearcă să amesteci părți egale de suc de castraveți și de lămâie și apoi folosește două dischete demachiante pentru a le aplica pe cearcăne sub ochi. Atenție să NU pui din greșeală suc de lămâie în ochi! Lasă soluția pe piele timp de 15 minute și apoi clătește cu apă caldă.
4. Apă de trandafiri
Apa de trandafiri nu doar miroase fantastic, dar poate calma și întineri pielea obosită. Precum castravetele, este un astringent ușor, așa că poate funcționa ca tonifiant pentru cearcăne sub ochi. Doar înmoaie dischetele demachiante din bumbac în apă de trandafiri timp de câteva minute, apoi lasă-le să stea pe pleoapele ÎNCHISE. Lasă-le timp de aproximativ 15 minute de două ori pe zi.
5. Roșii
Roșiile sunt bogate în licopen, o substanță excelentă pentru sănătatea cardiovasculară, vedere și piele. Licopenul poate ajuta pielea să devină mai moale și mai suplă și să reducă din cearcăne sub ochi. Pentru a aplica, amestecă în părți egale suc de roșii și suc de lămâie și apoi folosește o dischetă demachiantă pentru a-l aplica pe zona de sub ochi. ATENȚIE să nu bagi suc de lămâie în ochi. Lasă soluția timp de 10 minute și apoi clătește cu apă caldă, de două ori pe zi. Poți face în completare și un mix de suc de roșii, suc de lămâie și frunze de mentă pe care să îl bei zilnic. Acest mix contribuie la sănătatea pielii și a sănătății, în general.
6. Pliculețe de ceai rece
Alternativ la compresele reci poți folosi pliculețe de ceai. Multe ceaiuri, precum ceaiul verde au antioxidanți, iar aceștia au proprietăți antiinflamatorii. Aceștia ajută la calmarea capilarelor încordate și la reducerea de cearcănelor. Pentru a folosi pliculețe de ceai reci ca o compresă, înmoaie două pliculețe de ceai în apă curată și pune-le în frigider timp de 30 de minute. Apoi, aplică pliculețele de ceai pe pleoape. Lasă-le să acționeze aproximativ 10 minute de două ori pe zi înainte să le îndepărtezi și să clătești zona cu apă caldă.
7. Cartofi
Cartofii sunt o sursă surprinzătoare de vitamina C, care, printre altele, este excelentă pentru sintetizarea colagenului. Cu alte cuvinte, acesta te ajută să ai o piele mai sănătoasă și mai elastică. Pentru a valorifica puterea vitaminei C pentru a trata cearcănele, inclusiv pungile de sub ochi, rade 1-2 cartofi. Folosește sucul obținut din cartof pe două dischete demachiante de bumbac. Ține dischetele pe cearcăne sub ochi timp de aproximativ 10 minute și apoi clătește cu apă caldă.
8. Ulei de vitamina E
Vitamina E ajută la combaterea efectului radicalilor liberi care fac ca pielea să se rideze mai repede. Înainte de culcare, seara, aplică o picătură de ulei (poate chiar ceva mai mult) pe cearcăne sub ochi, masându-l ușor în piele. Lasă-l să acționeze în piele peste noapte și, dimineața clătește cu apă caldă.
9. Ulei de cocos
Fiind un puternic antiinflamator natural și blând, uleiul de cocos este un remediu eficient pentru ca acele cearcăne sub ochi să fie mai estompate cu un efect de iluminare. În plus, uleiul de cocos hidratează și ajută la prevenirea ridurilor fine de sub ochi. Folosește uleiul de cocos precum uleiul de vitamina E: freacă-l în zona cu cearcăne sub ochi, lasă-l să acționeze peste noapte și apoi clătește dimineața cu apă caldă.
10. Turmeric
Turmericul este un alt antioxidant natural și antiinflamator puternic ce reduce vizibil cearcăne sub ochi. Amestecă puțină pudră de turmeric cu suc de ananas pentru a crea o pastă groasă. Aplică acest amestec pe cearcăne sub ochi și lasă-l să acționeze aproximativ 10 minute înainte de a folosi un șervețel demachiant moale, cald și umed pentru a îndepărta ușor pasta. Folosește acest remediu o dată pe zi.
11. Dormi 8 ore & dormi pe spate
Cum să scapi de cearcăne prin somn când ai prea puține ore de somn la dispoziție pare ironic. Dar realitatea este că nimic nu ține la distanță pungile de sub ochi precum somnul. Dormi 8 ore și odihnește-te bine în fiecare noapte pentru a reduce aspectul de cearcăne sub ochi. Dormind pe o parte sau pe burtă lași gravitația să contribuie la acele cearcăne sub ochi. Pe cât posibil, încearcă să dormi pe spate, eventual cu o pernă suplimentară sub cap.
12. Fă mișcare și meditează
Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc circulația, pielea se oxigenează și devine mai strălucitoare și mai netedă, inclusiv pielea sensibilă din jurul ochilor. Mai mult, eliberarea zilnică de endorfine în fluxul sangvin ține la distanță depresia și anxietatea, iar tu vei avea o stare mai bună, mai calmă și mai echilibrată. Meditația este și ea foarte utilă pentru a ține stresul în frâu. Se știe că stresul oxidează pielea și o îmbătrânește. Ce motiv bun în plus pentru a fi și mai liniștită, și cu mai puține riduri și cearcăne sub ochi.
13. Aplică cremă hidratantă de două ori pe zi
Nu uita de rutina de îngrijire a pielii de zi cu zi. Folosește o cremă hidratantă mai ușoară cu factor de protecție solară dimineața și o cremă hidratantă/ grasă seara. Evident, însoțită de o cremă specială pentru ochi ce ar trebui aplicată și ea de două ori pe zi.
14. Folosește cremă de ochi cu retinoid
Retinolul diminuează ridurile fine și depigmentarea și stimulează sinteza de colagen. Mulți adoră să folosească creme de ochi cu retinoide, însă acestea nu sunt pentru orice tip de piele. Folosește cu moderație – nu mai mult de două ori pe săptămână. Altfel, pielea din jurul ochilor poate deveni roșie, descuamată și uscată.
15. Îndepărtează corect machiajul
Nu te culca cu machiajul pe față și nu freca ochii când încă ai rimelul pe gene. Folosește un demachiant delicat pentru zona ochilor, îndepărtându-l cu gesturi delicate. În plus, spală-ți fața cu apă caldă, niciodată fierbinte. Apa prea fierbinte acționează ca un agent inflamator pentru cearcăne sub ochi și-ți va face ochii mai roșii și mai umflați.
16. Medicamente pentru alergii
Dacă ai cearcăne sub ochi sunt din cauza unei alergii, administrarea regulată de antihistaminice poate ajuta la reducerea umflăturii. Alergiile pot provoca, de asemenea, mâncărimi ale ochilor, iar frecarea lor nu face decât să înrăutățească cearcănele.
Expresul.md
Lasă un răspuns