Vitalie Vrabie – un alt candidat la primăria orașului Ungheni

Vitalie Vrabie sef vama
Șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie / Foto: Veronica Gorea

Ungheaneanul Vitalie Vrabie a anunțat pe pagina sa de facebook că va candida la funcția de primar al municipiului Ungheni în alegerile locale din 5 noiembrie 2023.

„Este o decizie pe care am luat-o și din legatura sentimentală cu acest oras, în care m-am confruntat cu cele mai grele provocîri la începutul carierei mele și unde am învățat să-mi asum cele mai responsabile decizii. Și, în al doilea rând, ghidat fiind de marea dorință de a face bine oamenilor și că dragul nostru oraș să se dezvolte și să prospere mai mult. Sunt sigur că pe parcursul mandatului meu de primar pot face un transfer de experiență pe care am acumulat-o de-a lungul anilor și să fiu un bun manager al intereselor amenilor”, a scris dânsul.

Totodată, Vitalie Vrabie spune că se angajezează să fie aproape și preocupat de bunăstarea oamenilor, să-i ascult, să-i audă și să-i înțeleagă, să ia decizii administrative corecte pentru viața și trăirile lor, să le înțeleagă problemele și îngrijorările de ordin personal și colectiv, pentru a le găsi rezolvare împreuna.

„Mai vreau, de asemenea, să valorificăm cu toții avantajele economice din așezarea geografică a localitatii noastre, astfel să o dezvoltăm și mai mult prin parteneriate, investiții în economia orașului, proiecte cu fonduri europene care vor fi atrase către această zonă. Știu bine să construiesc un dialog convingator cu potențialii investitori, cunosc ce înseamnăm să demarezi un proiect pentru binele comunității și să asiguri buna lui implementare.  Îmi doresc să văd mai mulți Ungheneni fericiți, datorită unui trai decent și care locuiesc într-un oraș prietenos, modern și confortabil…”

NOTĂ: Vitalie Mihai Vrabie s-a născut în satul Costuleni, r. Ungheni. A absolvit cursurile Facultății de Agronomie din cadrul Universității Agrare din Moldova (1986), ale Academiei de agro-business din Moscova, specialitatea management (1992) și apoi Academia de Administrare Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova, specialitatea relații internaționale (2001). A urmat ulterior cursuri de instruire în SUA în domeniul agro-business-ului ș.a.

După absolvirea studiilor universitare, a lucrat ca agronom-șef și apoi director-adjunct la Gospodăria agricolă “Prut” din raionul Ungheni (1986-1994). Devine apoi director al SA ”Garant-impex” din Ungheni (1994–1999). În aceeași perioadă, intră în politică, fiind ales consilier în Consiliul orășenesc Ungheni, director al filialei Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie (1995–1999). În anul 1998 a candidat la alegerile parlamentare pe listele blocului „Furnica”.

În anul 1999 este ales, iar în 2003 este reales, în funcția de primar al orașului Ungheni pe listele partidului de guvernământ. de atunci. În paralel cu această activitate, deține și funcția de Președinte al Asociației Primarilor și Comunităților Locale din Republica Moldova, membru al Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei, șef al delegației naționale la Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei (2003-2006).

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 25 mai 2006, Vitalie Vrabie este numit ministru al administrației publice locale al Republicii Moldova. Începând din data de 15 noiembrie 2006 a devenit și viceprim-ministru.

Printr-un decret al președintelui Republicii Moldova din 16 iulie 2007, Vitalie Vrabie a fost revocat din funcția de viceprim-ministru, ministru al administrației publice locale și a fost numit în funcția de ministru al apărării. El și-a păstrat funcția de ministru în guvernul Greceanîi. A demisionat din funcția la 14 septembrie 2009.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *