La Chișinău a fost lansată o aplicație mobilă care permite călătorilor să vadă, în timp real, cât timp au de așteptat troleibuzul în stație

Primăria Municipiului Chișinău a lansat o aplicație mobilă care va permite călătorilor să vadă, în timp real, cât timp vor avea de așteptat troleibuzul la stație. Este vorba de aplicația „Tranzy” și este disponibilă pentru a fi descărcată din Google Play și App Store.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, la moment, sunt instalate trackere GPS în 374 de troleibuze  și pe 210 autobuze.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea dorește să ofere un serviciu de calitate și să transparentizeze cât mai mult acest proces. Iar oamenii să le utilizeze și să ofere un feedback pozitiv, pentru a putea fi implementate și o eficientizare a operațiunilor și a sporirii calității serviciului public.

Viceprimarul Ilie Ceban a precizat că pe parcurs, municipalitatea va dezvolta o aplicație mai complexă, unde vor fi incluse toate serviciile SMART/digital, vizavi de mobilitatea urbană. „Vom avea mai multe opțiuni, de rând cu vizualizarea troleibuzelor și autobuzelor, vor fi parcările, inclusiv cele cu plată, iar cetățenii vor alege aplicațiile de care au nevoie în viața de zi cu zi”, a comunicat viceprimarul capitalei.

E de menționat că aplicația „Tranzy” este utilizată și în 2 orașe din România: Cluj Napoca și Iași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *