Regulile de introducere în țară a pieselor auto la mâna a doua
Serviciul Vamal vine cu explicații pentru cetățenii care intenționează că introducă în țară piese auto la mâna a doua. Anunțul Serviciului Vamal are loc în contextul intrării în vigoare a legii privind modificarea Codului Vamal, potrivit căreia este permis importul pieselor auto uzate cu excepția pieselor componente ale sistemelor de frânare și de direcție, transmite IPN.
Potrivit legii, persoanele fizice au dreptul de a introduce pe teritoriul țării fără achitarea drepturilor de import piese auto la mâna a doua a căror valoare în vamă nu depășește suma de 300 de euro pentru mărfurile introduse pe cale terestră sau 430 de euro pentru mărfurile introduse pe cale aeriană sau maritimă şi care nu sunt destinate activității comerciale sau de producție. Dacă valoarea în vamă a bunurilor depășește cuantumul neimpozabil menționat, drepturile de import se vor percepe reieșind din valoarea bunului în vamă.
La introducerea în țară a pieselor auto uzate, la cerința funcționarului vamal, persoana fizică în mod obligatoriu va completa Formularul tipizat DV-6 al declarației vamale, chiar dacă valoarea în vamă nu depășește suma neimpozabilă. În formular se va indica denumirea tehnică (comercială) uzuală a pieselor și accesoriilor auto, particularitățile distinctive ale acestora, marca și modelul autovehiculului căruia sunt destinate, anul de fabricație și valoarea pieselor.
Este interzisă introducerea în țară a pieselor auto uzate componente ale sistemelor de frânare și de direcție. De aceea, funcționarul vamal va solicita de la persoana fizică declarant să indice în formular că piesele introduse în țară nu sunt componente ale sistemelor de frânare și de direcție.
Lasă un răspuns