Păpușile „Marydoll” – de trei ani create cu dragoste

Plăcute la atingere și cochete, păpușile textile au devenit destul de atractive și la mare căutare. Te ademenesc prin modelele, originalitatea și stilul unic abordat, care face diferența vizibilă de restul jucăriilor ce se află în comerț.

Păpușile textile, spre deosebire de suratele lor fabricate din plastic sunt o sursă sigură, nontoxică și foarte prietenoase cu copiii, din punctul de vedere al siguranței.

Pasiunea și dragostea pentru frumos stau la baza multor creatori handmade. Fie o au moștenită, fie descoperită în timpul concediului de maternitate, cert e că tendința de a crea și de a pune imaginația și talentul în joc, ia din ce în ce mai mult amploare în rândurile tinerilor, și nu numai.

Marydoll

Este și cazul tinerei creatoare de păpuși textile, Marina Căruntu care a purces la realizarea acestora fiind însărcinată. Începând de prin anul 2018 și până în prezent, continuă să creeze păpuși. De-a lungul acestor ani a reușit să creeze peste 200 de modele. Și nu orice fel de păpuși, ci denumite după propriul nume: Marydoll. „Denumirea păpușilor provine din combinarea a două nume, de la numele meu și celălalt din engleză, însemnând păpușă”, a concretizat Marina Căruntu.

În colecțiile sale de păpuși poți observa o varietate mare de modele personalizate, dar și cele ale unor profesii binecunoscute, cum ar fi pompier sau doctor. Marydoll sunt destinate pentru toate vârstele, atât pentru fetițe, cât și pentru băiței și pot deveni cadoul potrivit pentru evenimentul din viața acestora.

Păpușile handmade nu sunt unicele articole pe care le meșterește tânăra. Buchetele comestibile pe care le realizează la comandă, dar și florile textile fac parte din programul ei.

 Cum a început totul?

Marina Căruntu povestește că fiind însărcinată și dorind să-și dedice timpul liber unor activități, s-a orientat spre lucrul manual. Mai ales, că îi plăcea acest gen de ocupație și încerca să inventeze diverse lucruri.

Cât despre timpul pe care-l alocă realizării unei păpuși e diferit. Uneori are nevoie de două zile pentru a realiza o păpușă, iar alteori își desfășoară munca și pe o durată de patru zile. Primele păpuși au fost realizate după modelul Tilda, după care s-a reorientat și a experimentat, așa ajungând să combine mai multe tehnici. „Nu e vorba doar despre o tehnică, eu le combin. Iar materialele necesare  desigur sunt stofele naturale, părul și accesoriile, majoritatea le confecționez singură”, a povestit Marina Căruntu.

O păpușă poate fi achiziționată începând cu 500 lei, dar poate ajunge și la 1200 lei. Diferența de preț o face lucrul pe care meșterița handmade îl depune la crerea păpușilor, dar și materialele din care s-au confecționat acestea, preferențiale fiind cele naturale, care sunt și costisitoare.

Tânăra povestește că îi este ușor să se despartă de creațiile în care a investit și timp, și implicare sufletească. Iar explicația este simplă. Satisfacția de a face un copil fericit e net superioară, astfel făcând „despărțirea” de păpușile sale mai ușoară.

Păpușile necesită și o îngrijire specială

Datorită faptului că păpușile Marydoll sunt create din material, ele necesită și o îngrijire mai specială.

Marina Căruntu a oferit și careva sfaturi referitor la păstrarea igienei acestora. „Au nevoie de o curățare mai delicată cu o pensulă moale, și pot fi șterse și cu șervețele umede, am în vedere însuși corpul. Dar hăinuțele se scot și se spală manual cu săpun, eventual șampon”, a explicat Marina. Jucăriile sunt create din materiale ecologice, calitative, iar ceea ce le face deosebite de alte păpuși este faptul că la realizarea acestora se depune foarte multă dragoste.

Tatiana Tesliuc

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *