5 sate din raionul Ungheni și 2 din Călărași au avut de suferit în urma ploilor torențiale din 2 august

Ploaia torențială din 2 august, însoțită de vânt puternic și grindină, a fectat culturile agricole din satele Sinești, Drujba, Măgurele, Coșeni, Țîghira și Condrătești, informează Inspectoratul General al Situațiilor Excepționale.

În satul Sinești au fost smulse și deteriorate circa 100 foi de ardezie de pe acoperișurile a 12 gospodării și au fost afectate circa 557 hectare de culturi agricole, inclusiv 15 hectare de grâu, 340 hectare de porumb, 202 hectare de floarea soarelui. Totodată, la Măgurele au fost smulse și deteriorate circa 60 foi de ardezie de pe acoperișurile a 20 gospodării, 4 foi de ardezie de pe acoperișul gimnaziului și au fost afectate circa 215 hectare de culturi agricole, inclusiv 115 hectare de porumb, 70 hectare de floarea soarelui, 20 hectare de viță de vie și 10 hectare de lucernă.

Mai multe prejudicii au fost înregistrate în satul Condrătești unde rafalele de vânt au smuls și au deteriorat circa 164 foi de ardezie de pe acoperișurile a 4 gospodării, 22 foi de ardezie de pe acoperișul gimnaziului, 18 metri pătrați de țiglă metalică de pe acoperișul grădiniței.

De asemenea pagube semnificative în sectorul agricol au fost raportate și la Călărași. Astfel conform datelor prezentate de Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale, la Hoginești și Onișcani (raionul Călărași) au fost afectate circa 279 hectare.

Pentru estimarea pagubelor materiale continuă să lucreze Comisiile pentru situații excepționale.

Precipitațiile au afectat mai multe culturi agricole în localitățile din raioanele Fălești, Soroca, Criuleni, Telenești, Bălți, Glodeni, Râșcani, Sângerei și Dubăsari.

Fotografii: Elena Cebotaru

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *