Elevii de la gimnaziul ”Gaudeamus” din Petrești au ales să promoveze prietenia și nonviolența

Elevii de la Gimnaziul ”Gaudeamus” din Petrești au ales să promoveze nonviolența. Astfel, de Ziua internațională a Drepturilor Copilului, la gimnaziu s-a dat startul Campaniei ”ALEG să promovez nonviolența!”.

Potrivit Tamarei Bereghici, coordonatorul grupului ALEG (Adolescenții Lideri pentru Educația de Gen), aceasta se desfășoară cu ocazia a 30 de ani de la semnarea Convenției ONU asupra Drepturilor Copilului.
Prin intermediul acestei campanii, elevii și-au propus să încurajeze, printre colegi, comportamentul pro social și antiviolent, să promoveze atitudinile pozitive și să contribuie la transformarea culturii școlare.
În prima zi a campaniei membrii grupului ”ALEG” de la gimnaziul ”Gudeamus” au amenajat în holul școlii un spațiu numit ”Zona protecției” unde fiecare poate să se fotografieze, sau chiar să se informeze.
Apoi voluntarii au distribuit colegilor de școală brățări cu mesaje care promovează prietenia: ”Azi sunt un prieten bun”, ”Prieteni împotriva violenței” sau ”Ajutorul nu doare”. A mai fost instalat și un panou cu emoții unde fiecare elev a avut posibilitatea să își redea emoțiile din ziua respectivă.
Elevii au declarat în unison că pentru ei este cel mai emoționant proiect, cu multă forfotă, implicare, alergare și emoții. ”Până la finalul campaniei urmează și alte surprize plăcute pentru copiii din instituție”, a conchis Tamara Bereghici.
De subliniat că startul campaniei a fost dat pe 20 noiembrie, când s-a sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului și se va desfășura până pe 10 decembrie, când se va marca Ziua Internațională a Drepturilor Omului.
Această activitate face parte din cadrul proiectului „Prevenirea violenței asupra copilului prin implicare comunitară”. Proiectul este implementat de organizația elvețiană de ajutorare a copiilor ”Terre des homes – Moldova” în 30 de comunități din țară, cu suportul Fundației Oak și UNICEF Moldova.



📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *