Au fost învățați cum să deosebească o știre falsă de una adevărată

Imagine simbol

Atunci când o informație vi se pare neverosimilă sau dubioasă, verificați sursa, autorul, data publicării și nu distribuiți până nu sunteți siguri de conținut. Iar dacă, înainte de a citi o știre, vi se cere să o distribuiți pe rețelele de socializare, cel mai probabil conținutul este un fals.
Sunt doar câteva dintre recomandările făcute de directorul executiv al Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu elevii de la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni, pe data de 18 septembrie.

Elevii au fost sfătuiți să nu accepte prieteniile virtuale, solicitate de persoane necunoscute, până nu vor verifica autenticitatea profilului acestora; să nu acceseze site-uri dubioase.
La întâlnirea respectivă s-a discutat și despre efectele manipulării, despre impactul informației propagandistice asupra populației. Reprezentanții API au venit cu exemple concrete în acest sens.
„Dezinformarea și distorsionarea intenționată a realității au devenit un amplu fenomen în țara noastră, iar unele pseudo-portaluri de știri, ziare sau chiar posturi TV transmit mesaje propagandistice și promovează stereotipuri, încercând să ne manipuleze și să ne transforme în marionete”, a punctat Petru Macovei.
Viitorii polițiști de frontieră au fost informați despre tehnicile propagandistice, li s-a spus cum pot să deosebească știrile false de cele adevărate.
STOP FALS informațiilor distorsionate și tendențioase! Asta au declarat elevii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei în urma întâlnirii respective.
”Ești om cu rațiune, gândește și analizează!” – cu acest slogan, Asociația Presei Independente desfășoară o campanie de promovare a gândirii critice și a verificării informației publicate în mass-media sau pe alte platforme de comunicare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *