Cu toții împreună, pentru promovarea portului popular

Portul popular a fost sărbătorit și la Călărași. Copii, tineri și adulți, pedagogi, funcționari publici sau polițiști – cu toții au participat la eveniment.
”Am mobilizat mai multe structuri din Călărași și am sărbătorit Ziua portului popular altfel. Îmbrăcați cu toții în ii sau cămăși populare, am făcut o defilare prin oraș, discutând cu fiecare trecător. Aceștia s-au arătat impresionați de inițiativa noastră”, a menționat Mariana Iurcu, muzeograf la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași.
De notat că inițiatorii acestui eveniment inedit la Călărași au fost anume angajații muzeului.
”Vrem ca această zi, în care se sărbătorește portul popular moldovenesc, să devină o tradiție și la Călărași, mai ales că orașul nostru este ca un pământ însetat, de activități culturale”, a mai adăugat Mariana Iurcu.
Deoarece, susțin organizatorii, sărbătoarea le-a reușit, pentru anul viitor își propun un eveniment mai de amploare, unde nu va lipsi nici muzica populară, nici hora moldovenească.
Notăm că în Republica Moldova este marcată, în a patra duminică a lunii iunie, Ziua Portului Popular.  În acest an, sărbătoarea a avut loc pe 24 iunie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *