O primă inspecție și… satisfacție maximă
Lucrările se desfășoară conform graficului de execuție și fără abateri de la proiect. Este vorba de lucrările de construcție a drumului regional Ungheni-Cetireni-Alexeevca, cu o lungime de 17,5 km, iar declarația îi aparține lui Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).
Startul a fost dat cu o lună în urmă, iar pe 28 septembrie, la fața locului s-a deplasat o echipă, în frunte cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, pentru o primă inspecție.
Cu această ocazie, drumarii chiar au pus și primii metri de asfalt, pe strada Petru Rareș din orașul Ungheni.
”Acest drum va facilita și va simplifica deplasarea pentru circa 39 de mii de locuitori, inclusiv agenți economici și elevi din mai multe localități: Florițoaia Veche, Cetireni, Unțești, Mănoilești, orașul Ungheni și câteva sate din raionul Nisporeni”, a explicat ministrul.
Mai mult ca atât, potrivit Ludmilei Guzun, președinta raionului Ungheni, acest drum va facilita accesul la depozitul regional pentru stocarea deșeurilor, ce urmează a fi construit în preajma localității Florițoaia Veche. Aici, conform planului, vor fi aduse deșeurile din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași.
Totodată, drumul respectiv va asigura accesul rapid și sigur al oamenilor la serviciile medicale, de învăţământ, administrative, juridice și va spori circuitul economic în localitățile din regiune.
Investițiile sunt mari – 98 milioane de lei. Banii sunt oferiți din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier, plus contribuția Consiliului raional Ungheni. Totodată, cetățenii vor contribui la amenajarea intrărilor în curțile proprii.
Pentru anul curent a fost alocată suma de 11 milioane de lei.
Chiar dacă finalizarea proiectului este prevăzută pentru anul 2019, autoritățile își doresc cu tot dinadinsul ca drumul să fie dat în exploatare mai devreme, în anul 2018. Cel puțin, asta a declarat Vasile Bîtca.
Pe lângă partea carosabilă propriu-zisă se prevede construcția podețelor pentru evacuarea apelor, a trotuarelor de pavaj, instalarea marcajelor rutiere etc.
”Am văzut calitatea lucrărilor, mă satisface”, a declarat la final Vasile Bîtca.
One Comment
numai ca nu stiu cum se face dar se ingusteaza drumul cu asa reparatii………sa fie o magie ?sau e mai usor de furat bani ?