Dornici de a veni să-l cunoască pe… Dumnezeu

La Bravicea, pe lângă gimnaziul local, mai există o școală. O școală care activează doar duminica. Este Școala duminicală, organizată de preotul Rostislav Țambal, parohul bisericii ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sat.
”Vin copii și mari, și mici. Ei știu că, în fiecare duminică, la ora 14.00, indiferent de ce s-ar întâmpla, încep lecțiile”, povestește părintele.
Școala duminicală și-a început activitatea acum patru ani, odată cu venirea preotului Rostislav la parohia din Bravicea.
”Eram dorit să organizez școli duminicale. Aici, la Bravicea, am pus temelia, mi s-a împlinit visul”, a explicat dânsul.
La această școală, copiii învață tot ceea ce ține de istoria religiei și educația moral-spirituală. Însă nu doar teorie. Periodic, sunt organizate excursii, diverse activități interactive și distractive.
Iar după ore, copiii au parte și de un prânz.
Preotul Rostislav Țambal are și un program bine gândit după care se conduce. De aceea copiii vin aici cu tragere de inimă, vin să-și facă prieteni, vin să se descopere pe ei înșiși.
”Mă strădui să fac în așa fel încât copiii să fie dornici de a veni să-l cunoască pe Dumnezeu, să știe că în fiecare duminică vor afla ceva nou și de fiecare dată vor avea parte de o zi plină și pozitivă”, mai spune preotul.
Totodată, părintele a menționat că aceste școli duminicale au un efect pozitiv în societate. ”Dacă, până nu demult, părinții îi aduceau pe copii la slujbe, acum copiii îi aduc pe părinți”, a spus dânsul. Mai mult ca atât, o parte din copii, care inițial veneau la Școala duminicală doar pentru a-și omorî timpul, în prezent se arată interesați și au început să frecventeze și biserica.
Iar biserica, în schimb, oferă tinerei generații posibilitatea de a-l cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu, îi îndeamnă să nu-și piardă credința pe care strămoșii lor au apărat-o.
”Important este că, copiii sunt fericiți, iar părinții sunt liniștiți că odraslele lor sunt pe mâini bune”, a conchis preotul Rostislav Țambal.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *