Costiță de miel cu sos de lapte și brânză cu mucegai
Ingrediente:
1 costițe de miel, 300 gr spanac congelat, 2 căței de usturoi, 100 ml ulei de măsline, sare, piper, roșii cherry (pentru decor).
Pentru sos: 200 ml lapte,100 gr brânză cu mucegai, sare.
Mod de preparare:
Costițele de miel se bat și se condimentează cu sare și piper. Aparte, într-o tigaie, se incinge uleiul cu usturoi pisat, peste care se așează carnea și se lasă la înăbușit până la pătrundere.
Între timp, spanacul înghețat se trece sub un jet de apă rece, apoi se pune la fiert pentru 8-10 minute în apă clocotită și puțin sărată. Apoi se scurge de apă, se răcește, se toacă mărunt, după care se călește puțin cu usturoi.
Costițele se acoperă pe ambele părți cu spanacul pregătit și se dă la rolă pe 10 -15 minute la temperatura de 200 grade C.
Le servim cu sos de lapte și câteva roșii cherry.
Prepararea sosului: Brânza cu mucegai se dă prin răzătoare și se adaugă în laptele fiert, se lasă la foc mic până se topește brânza. Se sărează după gust.
A preparat: eleva Raisa Guțuleac
Maistru instructor: Mariana Dobroviceanu
Lasă un răspuns