Oameni care ne-au impresionat în 2016. NISPORENI
Lidia CRĂCIUN,
directoarea Spitalului raional Nisporeni
A cunoscut ascensiuni, dar și căderi, după care a devenit mai puternică, mai încrezută în sine. După cinci ani de muncă asiduă la Spitalul raional Ungheni, iată că, în 2016, a ajuns în fruntea Spitalului raional din Nisporeni. În doar șapte luni, dânsa a reușit să realizeze aici atâtea, cât alții ar fi făcut, poate, în șapte ani: reparații, achiziții de utilaje noi, proiecte importante. Cea mai mare reușită din anul 2016 a fost, totuși, acreditarea cu succes a spitalului, ceea ce va permite o activitate profesionistă în folosul pacientului.
Ghenadie VERDEȘ,
președintele interimar al raionului Nisporeni
Întâmplător sau ba, dar Ghenadie Verdeș, se pare, s-a transformat într-un salvator al autorităților nisporenene. În ultimii șase ani, este deja, pentru a treia oară, președinte interimar al raionului. Prima dată a suplinit funcția respectivă în 2012, în perioada campaniei electorale, când președintele de atunci, Vasile Bîtca, fusese degrevat. A doua oară s-a întâmplat în 2015, când același Vasile Bîtca a fost ales deputat în Parlament. Din vara lui 2016, după ce fostul președinte, Ion Arteni, și-a prezentat demisia, iată că iarăși asigură interimatul.
Natalia LUNCAȘ-IONEL,
inițiatoarea campaniei ”Sunt părinte conștient”
În 2016, numele ei a devenit cunoscut în tot Nisporeniul și nu numai, grație campaniilor sociale pe care le-a inițiat. Cine oare nu a auzit despre ”Pilula dulce”, o campanie de colectare de fonduri pentru amenajarea Secției de pediatrie a Spitalului raional Nisporeni? La fel de răsunătoare a fost și campania de informare ”Sunt părinte conștient”, în cadrul căreia a facilitat întâlnirea tinerilor părinți nisporeneni cu specialiști și personalități din Chișinău, sfaturile cărora, cu siguranță, le-au prins bine.
Adrian UNGUREANU,
președintele Grupului ”Faptă, nu vorbă”
Are 25 de ani, dar a reușit, alături de alți tineri nisporeneni, reuniți în Asociația ”Faptă, nu vorbă”, să repare o nedreptate istorică. Grație implicării lor nemijlocite, la Nisporeni a fost restabilit, după 78 de ani, bustul regelui Ferdinand I, realizat atunci de renumitul sculptor Alexandru Plămădeală. Au organizat campanii de informare, campanii de colectare a fondurilor necesare și au reușit! Nisporeniul a fost primul din cele cinci localități unde au existat, în perioada interbelică, astfel de busturi, să-l readucă la locul inițial pe Ferdinand I.
Lasă un răspuns