Cu telefonul mobil sub cheie

Foto: Ina Landa

Foto: Ina Landa
Foto: Ina Landa

Cu telefonul mobil sub cheie. De vreo două-trei săptămâni încoace, intrarea în sediul Inspectoratului de Poliție din Nisporeni este interzisă cu telefoanele mobile. Excepție de la regulă este doar pentru angajații instituției. În rest, toți vizitatorii trebuie să-și lase telefoanele la intrare, sub cheie.
În acest scop a fost instalat și un dulap cu mai multe compartimente, dotate cu lacăte și cheițe.
Vor nu vor, dar noua regulă, impusă de poliție, o respectă toți cei ce pășesc pragul Inspectoratului de Poliție Nisporeni. Nu contează pentru cât timp intri, un minut sau o oră. Regula rămâne regulă, iar telefonul mobil rămâne la ușă. Ca nu cumva cineva să se abată de la regulă, există și un polițist de serviciu, care urmărește să fie respectată cerința.
Ion Ciorici, șeful Secției management operațional din cadrul Inspectoratului de Poliție Nisporeni, a explicat de ce s-a introdus această regulă: ”Pentru că avem un ordin de la Inspectoratul General de Poliție. În plus, aici, în sediul Inspectoratului de Poliție, se păstrează documente secrete, documente ce conțin date cu caracter personal și nu ar fi bine ca cineva, utilizând telefonul mobil, să facă înregistrări audio sau video”. În concluzie, dânsul a opinat: ”Eu cred că așa este corect să fie într-un edificiu subordonat Ministerului Afacerilor Interne”.
Totodată, Ion Ciorici a atras atenția că, odată cu impunerea acestei noi reguli, nu sunt încălcate drepturile cetățenilor. Dimpotrivă. Or, s-a luat o măsură în plus pentru protejarea împotriva scurgerilor de informații, a divulgării unor date din anchete și a altor informații importante.
Fiind întrebat dacă atât el, cât și colegii săi au simțit deja efectul acestei acțiuni, dânsul a răspuns: ”Niciodată nu veți simți un efect imediat de pe urma unei schimbări. Efectul vine întotdeauna cu timpul. Fiți siguri că așa se va întâmpla și în acest caz”.
Apropo, chiar dacă m-am prezentat și am spus că sunt reprezentant al presei, am fost rugată respectuos să las telefonul mobil în lădiță. Regula este pentru toți aceeași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *