O nouă atracție turistică: zidul Călărașiului
Un perete sumbru din centrul orașului Călărași va căpăta, în scurt timp, un nou aspect.
Roți de căruță, biciclete vechi, dar și alte obiecte din metal își vor găsi locul aici.
Acest perete este situat între Muzeul de Istorie și Etnografie și ”Parcul florilor”, așa cum l-a botezat Mariana Iurcu, ghid la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași.
Tot ea a explicat: ”Este un perete care necesită schimbare, de aceea m-am gîndit să-i dăm un pic de viață, pentru a deveni, de ce nu, cu timpul, o adevărată atracție turistică”.
S-au inclus în realizarea acestei idei patru tineri voluntari, cu vîrsta cuprinsă între 11 și14 ani. Este vorba de de frații Daniel, Emanuel și Cornel Răilean, precum și de Simona Luca. ”Acești copii muncesc necondiționat, pentru a da culoare orașului drag. Sînt mîndră că tînara generație, care ne vine din urmă, nu este nepăsătoare față de cultura, de arta și frumusețea orașului nostru”, a specificat Mariana Iurcu.
Pînă la 20 august, peretele, cu o lungime de aproximativ 15 metri, va avea o cu totul altă înfățișare, înfrumusețînd orașul. Aici și-au găst locul, deocamdată, doar cinci biciclete. Atît s-a reușit să se adune. Micii voluntari, însă, își doresc încă măcar cinci biciclete. ”Venim cu un apel către toți călărășenii, care au obiecte vechi din metal: să nu le arunce, să le aducă la noi, la muzeu, pentru a le da viață și, ulterior, să le vadă pe acest zid”, a accentuat Mariana Iurcu.
Dînsa a mai spus că Zidul Călărașiului, așa cum l-a numit, mai în glumă, mai în serios, se va păstra aproape intact, pentru a-i sublinia vechimea. Vor fi făcute doar mici retușări. ”Vor fi desenate cîteva floricele, pentru a-i oferi un aspect mai vesel, a specificat, după care a concis: ”Deja trecătorii, care merg pe alături, se minunează de ceea ce realizăm, iar micii noștri voluntari sînt entuziasmați de munca pe care o fac, implicîndu-se la maximum”.
Lasă un răspuns