Plăcintă cu piept de pui și cașcaval
Plăcinta este foarte ușoară, cu puține calorii, gustoasă și ideală pentru prînz sau cină. Rețeta este foarte simplă și rapid de preparat.
Ingrediente:
300 g de file de piept de pui fiert, 50 g de făină, 2 ouă, 150 ml de lapte, 50 g de cașcaval tare cu conținut scăzut de grăsimi, jumătate de linguriță de praf de copt, condimente (piper negru, curry, ierburi diverse) – după gust, sare.
Mod de preparare:
Tăiați mărunt fileul de pui. Bateți ouăle cu sare și lapte, adăugați făina, praful de copt și condimentele. Veți obține un aluat nu prea dens. Puneți în aluat bucățile de carne și radeți cașcavalul. Amestecați bine și puneți amestecul într-o formă de copt.
Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 35-40 de minute (până se rumenește crusta).
Notă: Cei ce preferă dovleceii, pot înfrumuseța plăcinta cu un strat din dovlecei tăiați rondele peste care se rade cașcaval.
Lasă un răspuns