Bijuterii cusute cu fire de aur și argint. O pasiune pe care dorește s-o transforme în afacere

Leanca Anastasiev

Leanca Anastasiev
Leanca Anastasiev
Are doar 19 ani, dar știe deja ce vrea de la viață. Își dorește un atelier propriu, unde să confecționeze bijuterii, dar și haine.
Este vorba de călărășeanca Leanca Anastasiev, elevă în ultimul an la Colegiul Pedagogic din Călărași, la specialitatea: asistență socială. Acum, spre final, și-a dat seama că asistența socială nu este pentru ea. Bijuteriile sînt cele care au cucerit-o. Au cucerit-o încă de la vîrsta de 12 ani și o fac să mediteze, să se relaxeze și… să-și realizeze visele.
Odaia ei s-a transformat într-un adevărat atelier de confecționare a bijuteriilor. ”Eu am mai multă răbdare cu bijuteriile decît cu oamenii”, recunoaște. Le croșetează cu fire din aur și argint. A găsit calea spre ele. Le comandă prin internet din Federația Rusă.
Inițial, confecționarea bijuteriilor era doar o pasiune pentru ea. Le tot confecționa, ca, într-o bună zi, să-și dea seama că are foarte multe. Atunci s-a gîndit că ar fi bine să le vîndă. ”Acum, cred că această pasiune s-a transformat deja într-o afacere”, declară sus și tare Leanca. Unde mai pui că-și dedică tot timpul său confecționării bijuteriilor.
Confecționează mai mult cercei și inele. Brățările și colierele le face doar la comandă. Își are stilul propriu și nici o lucrare nu se aseamănă cu alta, toate sînt unice. ”Foarte rar mă inspir de undeva. În majoritate, le fac după propria-mi imaginație”, spune.
Poate să stea ore întregi asupra lucrărilor sale, fără să obosească. Produsul final contează foarte mult pentru ea. Uneori, chiar și la colegiu își lua croșeta cu ea și, atunci cînd simțea că nu asimilează nimic la vreo oră, începea să creeze. Își amintește că, odată, a fost chiar sancționată de profesoară, fiindcă a fost prinsă cu… croșeta în mînă. A scăpat ușor. I-a înmuiat inima profesoarei cu creația sa, o pereche de cercei unicali.
Cele mai multe bijuterii le vinde în perioada sărbătorilor, dar și la tîrgurile de caritate, la care participă foarte des. Fiecare bijuterie este însoțită de un mesaj frumos. ”Pentru cei care nu știu cum să-și exprime sentimentele”, spune Leanca. De la un timp, confecționează și ambalaje speciale pentru bijuteriile sale.
Știe să-și aprecieze munca. Și mai știe că femeile noastre sînt dispuse să scoată mulți bani din buzunar pentru a investi în frumusețea lor. O pereche de cercei costă între 80 și 500 de lei, inelele se vînd la prețul de 100 de lei, brățările – la 200-350 lei, iar costul colierelor variază între 400 și 500 de lei. Cele mai multe comenzi le are de la Chișinău, de aceea își vede atelierul anume acolo. Vrea să mai facă niște cursuri de croitorie, pentru a obține noi cunoștințe care, la sigur, o vor ajuta să-și realizeze visul.
”Sînt o fire mai rebelă. Nu cred că aș putea să stau într-un birou și să fac ceea ce îmi spun alții. Vreau să lucrez pe cont propriu, iar un atelier al meu e ceea ce m-ar reprezenta”, spune tînăra, după care adaugă: ”Este un vis măreț, pe care sper că-l voi realiza”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *