Chec cu nuci și glazură de ciocolată neagră
Ingrediente:
8 ouă, 10 linguri zahăr, 8 linguri ulei, 250 gr făină, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 150 gr nuci, 1 ciocolată amăruie neagră, sare.
Mod de preparare:
Într-un bol, se bat albuşurile spumă, după care se adaugă, pe rind, cele 8 linguri de zahăr, amesetecînd mereu, pînă ce compoziţia se întăreşte ca bezeaua. Se adaugă apoi, unul cîte unul, gălbenuşele, amestecînd mereu. După ce s-au încorporat gălbenuşele, se adaugă pe rînd uleiul, făina şi praful de copt și se amestecă bine.
În jumătate din compoziţia rezultată se adaugă cacao şi nucile sfărîmate uşor. În tava unsă cu puţin ulei se pune, mai întăi, compoziția simplă, apoi cea cu nuci și caco.
Se dă la cuptor și se coace 30-35 minute la temperature de 160ºC.
După ce s-a copt, checul se lasă să se răcească, apoi se pune deasupra lui glazura, preparată în felul următor: se amestecă bucăţile de ciocolată cu jumătate de ceaşcă de cafea cu apă și se pun la foc ca să se topească.
E foarte delicios.
Lasă un răspuns