Satul în care valorile europene îşi fac deja viză de reşedinţă

În fotografie: satul Sipoteni în ziua de 1 decembrie 2013

În fotografie: satul Sipoteni în ziua de 1 decembrie 2013

Pe 1 decembrie, cînd s-au aprins milioane de luminiţe pe pomii de Crăciun din întreaga Europa, şi în cel mai mare sat din regiune, la Sipoteni, au prins viaţă luminiţele.
Spre seară, în centrul satului, lîngă brad, s-au adunat zeci de localnici, pentru a participa la festivitatea de inaugurare a pomului de Crăciun. Discipolii Şcolii de Arte din localitate au prezentat un concert, au fost aprinse, în aplauzele mulţimii şi spre marea satisfacţie a copiilor,  luminiţele multicolore. Este pentru al treilea an consecutiv cînd, la 1 decembrie, satul Sipoteni devine martorul unui astfel de miracol.
Primarul Vasile Raţă spune că, iniţial, drept temei pentru inaugurarea pomului de Crăciun la 1 decembrie au servit două motive. Primul – în toată Europa anume la această dată se dă startul sărbătorilor de iarnă. Al doilea – în această zi, românii basarabeni consemnează, de rînd cu cei de peretutindeni, Ziua Naţională a României.
În anul curent, potrviti primarului, pe lîngă cele două motive, a mai apărut şi al treilea – parafarea, la Vilnius, a Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. „Am dorit să le transmitem consătenilor noştri, cu acest prilej, un mesaj de bucurie, de satisfacfacţie şi chiar de speranţă că, în curînd, ne vom alinia standardelor europene de viaţă”, a precizat Vasile Raţă.
Bradul a fost achiziţionat de la Întreprinderea pentru silvicultură din Străşeni şi a costat primăria 1000 de lei.
De notat că dintre cele 28 de primării călărăşene doar cea din Sipoteni instalează, iată că deja trei ani la rînd, în centrul satului, un pom de Crăciun. Primăria Călăraşi va instala pomul de Cărciun la finele lunii decembrie, la fel ca şi primăriile oraşelor Ungheni şi Nisporeni.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *