Rețete culinare. Trigoane cu carne de vită
Ingrediente pentru 12 bucăţi:
Un kg aluat de foietaj, trei linguri ulei de măsline, 400 g carne tocată de vită, o ceapă albă mare, un ardei gras roşu, o mînă de stafide, o lingură de pastă de tomate, 3 ouă, sare, piper, nucşoară, pătrunjel uscat.
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare se încinge uleiul de măsline, se căleşte ceapa cu puţină sare. Se pune apoi şi ardeiul tocat mărunt, se căleşte împreună cu ceapa pînă ardeiul se înmoaie. Se pune apoi şi carnea tocată şi se căleşte pînă aceasta îşi schimbă culoarea. Se pun şi stafidele. Apoi se pune o lingură de pastă de tomate şi se amestecă după care se pun şi ouăle fierte tari şi tocate mărunt. Toate se amestecă bine.
Se întinde aluatul de foietaj şi se taie în 12 patrate egale. Se pune din compoziţia dată şi se închid pentru a forma un trigon. Închidem marginile apăsîndu-le cu furculiţa. Se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se unge fiecare trigon cu ou bătut. Se dă la cuptorul încins la 200°C pentru 15 minute.
Lasă un răspuns