Rețete culinare. Budincă de vinete
Ingrediente:
5 cartofi, o vînătă, 100 ml bulion de legume, 3 linguri ulei de măsline, o ceapă, 3 roşii, o cutie roşii decojite din conservă, un căţel de usturoi, o legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăță cartofii și se taie rondele groase de 5 mm. La fel procedăm și cu vinetele. Ceapa, pătrunjelul și usturoiul se toacă mărunt. Se toacă mărunt şi roşiile, nu înainte însă de a fi decojite. Se încinge uleiul de măsline și se rumenesc puțin cartofii, apoi se sting cu bulionul de legume și se fierb la foc mic, circa 10 minute. Vinetele se presară cu sare și se rumenesc în puțin ulei de măsline. Se încinge aparte puțin ulei de măsline în tigaie, se înăbușă ceapa și usturoiul, se adaugă roșiile și se condimentează după gust.
Legumele astfel pregatite se pun apoi, în straturi, în tavă. Se pun rondelele de cartofi, se presară cu pătrunjelul tocat, apoi sosul de roșii, iar deasupra se pun rondelele de vinete. Tava se întroduce, pentru circa 15 minute, la cuptor la o temperatură de 200 grade.
Lasă un răspuns