Rețete culinare. Negresă cu alune
Ingrediente:
200 gr făină, 150 gr zahăr, 200 gr gem de caise, 200 gr alune măcinate, 1/2 linguriţă scorţişoară, 1/2 linguriţă cu bicarbonat, 1/2 lămîie, 100 gr ciocolată neagră de post, 200 ml apă, 100 ml ulei, 2 linguri cacao, o fiolă esenţă de rom, sare.
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecaţi gemul cu apa şi zahărul pînă se topeşte complet. Adăugaţi 1/2 din cantitatea de alune măcinate, scorţișoara, coaja rasă de lămîie, esenţa de rom şi uleiul. Puneţi bicarbonatul stins în puţină zeamă de lămîie. Încorporaţi făina amestecată cu cacao.
Compoziţia obţinută turnaţi-o într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coaceţi la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră. După ce s-a copt, ungeţi deasupra cu ciocolată topită şi presărați alunele măcinate. Tăiaţi negresa după ce s-a răcorit.
Lasă un răspuns