Rețete culinare. Roşii umplute cu carne
Ingrediente:
600 gr carne de vită, o căpăţină de usturoi, o legătură de ceapă verde, 5 linguri de ulei, 2 ardei dulci, 3 linguri bulion, 5 roşii mari, sare, piper.
Mod de preparare:
Se spală roşiile şi se scoate miezul. Se lasă să se scurgă bine cu gura în jos. Între timp, se curăţă usturoiul, ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte carnea tocată în ulei împreună cu ceapa şi usturoiul. Se înăbuşă cu apă călduţă şi, cînd este gata, se adaugă bulionul şi ardeiul dulce tocat. Se condimentează cu sare şi piper. Se umplu roşiile cu carne, se acoperă cu pălăriuţe din felii de roşii şi se dau la cuptorul încălzit la 160 grade pînă la rumenire.
Lasă un răspuns