Ghimbirul – planta minune la care nu trebuie să renunţiaţ pe timp de iarnă
Dintre plantele tropicale – renumite pentru beneficiile aduse organismului uman – una se evidenţiază mai mult decît toate, prin cele 13 funcţii miraculoase pe care le exercită. Vă amintim de ghimbir, pentru că acum, mai mult ca oricînd, este recomandat. Ne confruntăm cu frigul care accentuează afecţiunile reumatice, dar provoacă şi răceli.
Atît pentru digestie, cît şi pentru reumatism, ghimbirul face minuni. Conţine aproape 500 de compuşi ce aduc beneficii organismuluii. Foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii, ghimbirul este recomandat doar mestecat pentru: inflamaţii ale gîtului, laringită, tuse. Pentru durerile de stomac, îl puteţi consuma fie amestecat cu ulei de ricin, fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat.
În cazul unor indigestii, mai ales dacă aţi făcut un uşor exces culinar la masă, amestecaţi suc de ghimbir cu zeamă de lămîie şi sare şi consumaţi amestecul întotdeauna înainte de mese. Ghimbirul poate înlocui orice medicament pentru calmarea durerilor de cap de după petreceri de pomină – trebuie doar să aplicaţi pe frunte o pastă din ghimbir uscat cu apă sau gel de aloe. Dacă durerile de cap au un substrat nervos, atunci sucul de ghimbir se amestecă cu lapte şi se foloseşte ca inhalant. O altă durere căruia ghimbirul îi poate face faţă este cea de dinţi, numai dacă aplicaţi o pastă din ghimbir şi aloe pe partea de unde este durerea. Ceaiul preparat din ghimbir este antidotul perfect împotriva răcelii. Vă propunem o reţetă simplă – faceţi o infuzie din ceai verde (sau negru), in care adăugaţi o stiblă de busuioc si citeva bucăţele de ghimbir. E aromat şi sănătos. Ghimbirul poate fi parte integrată şi în curele de slăbire – stimulează metabolismul şi arde grăsimile.
Lasă un răspuns