Rețete culinare. Biscuiţi cu miere
Ingrediente:
7 pahare cu făină, un pahar zahăr, un pahar şi jumătate de miere, o lingură de bicarbonat de sodiu sau praf de copt, 3-4 pahare de apă.
Mod de preparare:
Se amestecă apa, mierea şi zahărul, vasul se pune la foc, se amestecă în permanenţă pînă la fierbere. Se lasă să se răceească. Apoi, încet, se adaugă făina, amestecînd încontinuu. Se pune bicarbonatul de sodiu stins în oţet.
Se frămîntă bine, după care se lasă aluatul pentru 10 minute să se odihnească. Apoi se întinde turta şi, cu ajutorul formelor, se taie aluatul.
Pe tava de copt se presară făină, se pun biscuiţii şi se dau în cuptor pentru 10 minute la o temperatură de 220 grade. După ce s-au copt, biscuiţii se stropesc cu sirop de fructe sau ciocolată.
Lasă un răspuns