Rețete culinare. Rulouri de pui cu sos de smîntînă
Ingrediente:
Un pachet de file de pui, 300 grame ciuperci proaspete (şampinioane), o ceapă, 500 grame smîntînă, 100 grame făină albă, un boţ de unt, o legătură pătrunjel.
Mod de preparare:
Fileul de pui se spală bine, se taie fîşii şi se bate uşor. Ciupercile proaspete se taie cubuleţe, la fel şi ceapa se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei. Pe carnea bătură, la o margine, se pune umplutură din ciuperci cu ceapă şi se rulează. Rulourile se pun pe tava unsă cu ulei şi se dau la cuptor pentru 10 minute la o temperatură de 165 grade. Între timp, se prepară un sos de smîntînă cu făină.
Rulourile coapte se pun în sosul de smîntînă şi se dă în clocot 10 minute. Se drege cu unt. Se serveşte presărate cu verdeaţă.
Lasă un răspuns