Populaţia a fost sensibilizată la maximum privind sănătatea mintală
Pe 10 octombrie, de Ziua mondială a sănătăţii mintale, Centrul comunitar de sănătate mintală din Ungheni şi-a propus să desfăşoare mai multe activităţi. Şi a reuşit. În acea zi, uşile centrului au fost deschise pentru toţi doritorii. Cei ce au păşit pragul instituţiei, au avut posibilitatea să se familiarizeze cu lucrările beneficiarilor adunate într-o expoziţie inedită.
A fost organizată şi o masă rotundă, la care s-a discutat problema respectivă. Pentru a sensibiliza populaţia, au fost distribuite calendare, cărţi de vizită, broşuri informative, fluturaşi, baloane, steguleţe. Au avut loc lecţii dedicate personalului medical, s-a discutat şi cu asistenţii sociali.
În acest an, Ziua mondială a sănătăţii mintale s-a desfăşurat sub genericul: „Depresia: o criză globală”.
„Potirivt studiilor desfăşurate de Organizaţia mondială a sănătăţii, situaţia în ceea ce priveşte depresia este alarmantă”, accentuează Mariana Balmuş, directorul Centrului comunitar, după care continuă: „Viaţa contemporană provoacă stresuri. Schimbările zilnice, problemele la serviciu, chiar şi rutina de zi cu zi duc la apariţia depresiilor. Experţii avertizează că nu trebuie de luptat cu stresul, ci trebuie de prevenit”.
Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată, anual, la 10 octombrie.
Natalia Junghietu
Lasă un răspuns