Carnea s-a scumpit considerabil
Potrivit unei Note informative privind evoluţia preţurilor la principalele produse social-importante, elaborate de Secţiei Economie şi Reforme Ungheni, în luna august, situaţia preţurilor medii de vînzare cu amănuntul la principalele produse social-importante se caracterizează printr-o scădere neesenţială a preţurilor la legume şi fructe, la hrişcă şi orez. O creştere neesenţială s-a constatat şi la preţul zahărului, uleiului vegetal, făinii de grîu şi pîinii.
În acelaşi timp, cele mai mari creşteri s-au înregistrat la produsele din carne, şi anume: carnea de porc (+ 14,2%), carnea de bovină (+ 11,2%). Eudochia Viziru, şefa Secţiei Economie şi Reforme, spune că „de vină” ar fi, şi în aceste cazuri, seceta. Totuşi, preţurile nu vor mai creşte atîta timp cît pe pieţele din Iaşi nu se atestă o majorare.
Lasă un răspuns