Rețete culinare. Ruladă cu fructe
Ingrediente:
500 gr făină, 3 ouă, 100 ml ulei, 250 ml lapte, 25 gr drojdie, 3 linguri zahăr, 2 linguri miere, 500 gr fructe de sezon, un pic de sare.
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu sarea, în mijloc se face o adîncitură, se pune drojdia fărîmiţată, zahărul şi puţin lapte cald. Cînd drojdia a crescut, se amestecă cu făina, restul laptelui, se adaugă uleiul, 2 ouă bătute.
Se frămîntă un aluat potrivit. Se lasă la dospit pentru 30 minute. Se întinde foaia cu o grosime de 1 cm. Se unge cu miere, se pun fructele curăţate, se presară zahăr. Se rulează şi se pune în tava unsă cu ulei. Se lasă pentru 15 minute ca să crească, după care se unge cu un ou bătut. Se dă la cuptor şi se coace 30-40 minute.
Lasă un răspuns