Vă doriţi o nuntă de vis? |Stimaţi nuntaşi, s-a furat mireasa!
Această frază ne este cunoscută la nunţi, deoarece poporul nostru este unul vesel şi uneori pus pe şotii. Astfel se explică păstrarea obiceiului respectiv, ale cărui origini sînt neclare.
Furatul miresei e un obicei străvechi, astfel că nici măcar nu se mai ştie cum s-a născut această tradiţie. Cert este că, în zilele noastre, furatul miresei este nelipsit de la nunţi. Mai mult, s-a mers atît de departe, încît uneori se practică şi furatul mirelui, ba şi al nunului şi nunei.
Dar să revenim la furatul miresei. Se presupune că mirele nu trebuie să aibă ochi decît pentru mireasa lui în seara nunţii. Este destul să o lase de una singură pe o clipă, că unii profită de neatenţia mirelui şi fură mireasa. Mirele este dator să o caute sau să o răscumpere. În unele zone, răpitorii au datoria de a nu lăsa mireasa pe jos, ea trebuie purtată numai în braţe. Întreaga tradiţie există pentru ca mirele să realizeze şi să demonstreze cît de mult îi duce lipsa miresei şi, la un nivel mai profund, că femeia nu trebuie să lipsească din viaţa niciunui bărbat.
Unde să duceţi mireasa?
Majoritatea celor care fură mireasa o duc într-un club, la un show de karaoke, la o plimbare prin oraş cu limuzina . Noi vă propunem să o ascundeţi într-un tort butaforic. Astfel răscumpărarea, cît şi apariţia ei, va fi, garantat, una de excepţie.
O altă idee năstruşnică e ca miresuica dumneavoastră să fie furată de către Piraţii din Caraibe şi închisă chiar în faţa mirelui şi a tuturor nuntaşilor într-o frumoasă colivie de aur. Să vedeţi atunci la ce spectacol de luptă şi răscumpărare excepţional veţi fi martori ocular.
La nivel simbolic, nu plata în sine contează, ci dorinţa mirelui de a fi alături de mireasa lui pentru totdeauna.
Cu drag, Aliona Leşanu
Lasă un răspuns