12 milioane de euro pentru conducta de gaz Ungheni – Iaşi

UE va acorda un grant în valoare de 12 milioane euro pentru construirea conductei de gaz Ungheni – Iaşi cu scopul interconectării sistemelor de gaze din Moldova şi România.
Dupa cum a anuntat prim-ministrul Moldovei, Vladimir Filat, la postul national de radio, în acelasi timp Moldova va primi de la UE un grant în valoare de 5 mil. euro, şi România – în valoare de 7 mil.euro. Primul-ministrul a subliniat importanţa acestui proiect pentru consolidarea securităţii energetice a Moldovei, obţinerea in perspectivă a accesului la surse alternative de aprovizionare cu gaz.
Vladimir Filat a mentionat că Moldova nu poate depinde doar de un singur furnizor de gaze naturale, care este la moment pentru ţară “Gazprom”-ul rus, şi în viitor, se planifica accesul la surse alternative de „combustibil albastru”. Premierul moldovean a amintit în acest sens, semnarea recentă intre UE şi Azerbaidjan, a acordului strategic pentru furnizarea in Europa unită de volume semnificative de gaze naturale pentru a crea un aşa-numit „South Stream” – un traseu care va lega regiunea Caspică, bogata în energie, cu Europa, ocolind Rusia.
Sursa: InfoMarket


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *