Sfîrşit de săptămînă sub semnul jocului de dame

Un turneu pentru copii şi adolescenţi
La 26-28 noiembrie, la Şcoala sportivă raională Ungheni s-a desfăşurat turneul tradiţional republican la jocul de dame ”Toamna de aur”, rezervat copiilor născuţi în anii: 1996-1997, 1998-1999, 2000 şi mai mici (fete şi băieţi).
Au fost prezente echipe din Călăraşi, Soroca, din filialele sportive ale raionului Ungheni, de la şcoala-internat din Ungheni. În total, s-au avîntat în luptă 47 de tineri sportivi.
La categoria a.n. 1996-1997, pe primele trei locuri s-au clasat: Eduard Rotaru, elev la Liceul „Gheorghe Asachi” din Ungheni, Petru Oleviţchi din Călăraşi şi Gheorghe Sapojnic din Bumbăta.
La categoria a.n. 1998-1999, primele două locuri le-au revenit elevilor de la Liceul „Mihail Sadoveanu” din Călăraşi. Pe locul III s-a clasat bumbăteanul Augustin Lincov.
La categoria cea mai mică a.n. 2000 şi mai mici, cel mai bun a fost Marcel Ursu de la Şcoala „Spiridon Vangheli”, urmat de colega sa Dumitriţa Balica. Pe locul III  s-a clasat Nicoleta Lavrov, elevă la gimnaziul din Bumbăta.
Tuturor participanţilor li s-au înmînat diplome de gradul respectiv şi premii băneşti din partea Direcţiei Raionale Învăţămînt, Tineret şi Sport Ungheni.
În memoria a trei Vasile
La 28 noiembrie, la Ungheni a avut loc un turneu raional dedicat memoriei celor trei Vasile din Cetireni: Gavriliţă, Lozovan şi Fiodorovici, aflat deja la ediţia a cincea.
Au participat 12 amatori ai jocului de dame. După 11 runde disputate, locul I, cu 10 puncte la activ, i-a revenit antrenorului Igor Rotaru din Ungheni, pe locul II, cu 8 puncte, s-a clasat Nicolae Vizir, directorul Şcolii sportive din Ungheni, iar pe locul III, cu 7,5 puncte, s-a clasat  Eduard Rotaru, elev la Liceul „Gheorghe Asachi” din Ungheni. Au fost menţionaţi cu diplome şi premii băneşti încă trei participanţi la turneu: Marcel Ursu, elev la Şcoala primară „Spiridon Vangheli” din Ungheni, Ion Donoi şi Vasile Bacalu, ambii pensionari din Ungheni.
Premiile băneşti şi diplomele au fost acordate de cătrei Direcţia Generală Raională Învăţămînt, Tineret şi Sport.
Serghei Nicul,
arbitru principal, preşedintele Federaţiei raionale a jocului de dame


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *