Circa 200 mii de lei pentru amenajarea unui loc de agrement în orașul Cornești. De unde au venit banii și ce s-a făcut

Aleea Tineretului din or. Cornești

Încă un loc de agrement a fost amenajat în orașul Cornești. La început de iunie, aici a fost inaugurată oficial ”Aleea Tineretului”.
Aleea are o suprafață de peste 200 de metri pătrați. Aici au fost instalate patru bănci, coșuri de gunoi și un panou informațional privind activitatea primăriei și a comunității.
Chiar la intrare a fost instalată o bancă deosebită, iluminată pe timp de noapte, flancată de figurile unei fete și a unui băiat, ambii aplecați spre bancă.
Potrivit primarei, Vera Buga, scopul proiectul a fost de a îmbunătăți infrastructura orașului și a condițiilor de relaxare și dezvoltare intelectuală a tinerilor. ”Sperăm că crearea condițiilor de odihnă și recreere în comunitate va contribui la diminuarea exodului tinerilor din oraș”, a spus dânsa.
Costul total al proiectului este de 190296 de lei, dintre care 161756 lei sunt contribuția comunității și a autorităilor publice locale și raionale. Alte 28540 de lei au fost oferite de Fundația Comunitară Ungheni, prin Programul de Granturi Mici.
Impulsul pentru realizarea proiectului a fost dat de Grupul de Inițitivă Locală ”Fulger”, care a elaborat proiectul, dar și de Fundația Comunitară, care a lansat deja tradiționalul Program de Granturi Mici.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *