O alee nouă va apărea în orașul Cornești. Pentru cine și de către cine va fi construită

În curând, în orașul Cornești va fi amenajată o alee destinată tinerilor, aceasta fiind construită grație proiectului „Odihnă pe aleea tineretului”, elaborat de Grupul de Inițitivă Locală ”Fulger” și finanțat de Fundația Comunitară Ungheni (FCU).
”Cândva, pe acel loc (în scuarul din centrul orașului Cornești – n.n.) a fost o alee. Acum, însă, e imposibil să treci pe acolo, mai ales când plouă. De aceea ne-am și gândit la un astfel de proiect”, a explicat Cristina Sîrbu, lidera grupului de inițiativă.
Costul total al proiectului este de circa 173 mii de lei, dintre care aproape 30 de mii sunt oferiți prin Programul de Granturi Mici al FCU. Restul banilor vor fi acordați de autoritățile locale și raionale.
Proiectul prevede pavarea și amenajarea aleii pe o suprafață de 203 m p. Aici vor fi instalate 4 bănci, 4 coșuri de gunoi și un panou informațional privind activitatea primăriei și a comunității. Vor fi instalați și 5 piloni electrici decorativi cu felinare.
”Sperăm să îmbunătățim aspectul centrului orașului și să contribuim astfel la creșterea gradului de educație și cultură a populației în general și a tinerilor în special. Crearea condițiilor de odihnă și recreere în comunitate poate va contribui la diminuarea exodului tinerilor din oraș”, a spus și primara Vera Buga.
Anterior, la sfârșitul lui martie, în orașul Cornești a avut loc lansarea oficială a terenului de fitness, un proiect finanțat tot de Fundația Comunitară Ungheni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *