Viața cu bune și cu rele influențează traseul profesional al fiecăruia. Asta au aflat elevii de la Pîrlița

 
Un seminar metodico-practic cu managerii școlari a avut loc la Liceul ”Alexei Mateevici” din Pîrlița, Ungheni.
Cu această ocazie, Romeo Ciupercă, directorul instituției, a prezentat un raport privind  activitatea managerială aici.
În acea zi, atât în liceul din Pîrlița, cât și în filiala din satul Agronomovca, au avut loc mai multe activități de dezvoltare personală.
În clasa a XI-a, spre exemplu, Lidia Vatavu, psiholog școlar, a discutat cu elevii despre factorii ce influențează traseul profesional. Mai mult ca atât, ea a invitat două familii din localitate, pentru a le arăta elevilor modele concrete despre traseul lor profesional în viață.
Familia Gîrbu, Ludmila și Iurie, le-a vorbit elevilor cum factorul economic i-a făcut să-și schimbe activitatea profesională. Fiind ambii pedagogi, au renunțat la profesia dragă și s-au aventurat într-un domeniu total diferit,  care mai târziu avea să le aducă și satisfacție, și venit. Afacerea de familie a fost un început de orientare profesională și pentru fiul mai mic, Cristian, care, după studii, s-a întors acasă, continuând ceea ce părinții lui au început.
Vadim Negură le-a vorbit despre greutățile pe care a trebuit să le depășească în viață, dar și despre cariera profesională. Deși visul lui a fost să fie conducător de tren, un accident care l-a țintuit în scaunul cu rotile i-a schimbat traseul profesional. În prezent, e șofer de microbuz.
În final, cu toții au ajuns la concluzia că traseul profesional merge în tandem cu viața, iar factorii ce-l influențează  depind de fiecare cum îi acceptă, depășește sau înțelege.
”Cred că pe parcursul seminarului am conștientizat fiecare dintre noi, că cei care ne-au făcut oameni mari, sunt profesorii. Mulțimim pentru clipele ce le-am trăit împreună cu voi”, a spus, în încheiere, Olga Popa, șefa interimară la Direcția Educație.
 

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *